A jelentkezés menete

Honlapunkon megtalálsz minden fontosabb információt, amely a jelentkezéshez szükséges.

Az adott céghez történő jelentkezés folyamata az alábbi lépésekből áll:

  1. A Duális jelentkezés oldalon megtalálod a három induló képzési formát.
  2. A képzésekről részletesen tájékozódhatsz az adott képzésnél feltüntetett “Részletek” gombra kattintva.
  3. Az adott képzésen belül megtalálod a specializációkat, melyek tartalmazzák a specializációhoz csatlakozott duális cégek listáját.
  4. A listában az egyes cégek logója mellett az ismertető ikonra kattintva a cég bemutatkozó anyaga szerepel, míg a jelentkezés ikonra kattintva a cég jelentkezési űrlapja jelenik meg. Az űrlap elérhető a cég ismertetőjén keresztül is.
  5. Kitöltőd a jelentkezési lapot és ezzel befejeződik a jelentkezés folyamata.
Az első ütemezés szerinti vállalati jelentkezési szakaszban 2019. január 31-ig kell kitöltened az általad választott cég jelentkezési űrlapját.
 
Fontos, hogy csak azok kerülhetnek be a duális képzésre, akik 2019. február 15.-ig jelentkeznek a felvi.hu-n a Műszaki Anyagtudományi Kar Anyagmérnöki BSc, Anyagmérnöki MSc, vagy Kohómérnöki MSc képzések egyikére.

3902

Duális képzési formák

Duális Anyagmérnök BSc

A legtöbb termék mesterséges anyagokból készül. A használható  anyagokat mindig is az ember hozta létre: cserzi a bőrt, impregnálja a fát, megedzi az acélt, vulkanizálja a gumit, égeti a porcelánt. Nézd meg a derékszíjad, a széked, amin ülsz, a bicskád élét, a műanyag padlót, a kerékpárod gumiját vagy a bögrédet, a mobiltelefonodat vagy épp a  számítógépedet! Mind mesterséges anyag – ezernyi megoldás, ezernyi minőség. Az anyagmérnökök a minket körülvevő használati tárgyainkban és high-tech eszközeinkben egyaránt megtalálható anyagok szerkezetével, tulajdonságaival, felhasználhatóságával, a gyártástechnológiák szimulációival foglalkoznak, az anyagokat vizsgálják, minősítik, valamint a napjaink high-tech ipari fejlődésének megfelelő, innovatív technológiákat fejlesztenek, üzemeltetnek.

Duális Kohómérnök MSc

A képzésben részt vevő hallgatók a fémipari technológiák, a fémelőállítás, a fémhulladékok feldolgozása, a képlékenyalakítás és az öntészet korszerű ismereteit sajátítják el. A kohómérnök mesterfokú diplomások képesek a fémes alapanyagok és a fémtartalmú hulladékok felhasználásával fémeket és ötvözeteket előállítani, valamint a felhasználó ipar által előírt tulajdonságú, alakú és méretű termékké feldolgozni. 2018. szeptemberétől a kohómérnöki MSc képzés duális formában is indul az alábbi specializációkon.

Duális Anyagmérnök MSc

A négy féléves mesterképzés során olyan mérnökök képzése a cél, akik az anyagok (például fémek és ötvözeteik, kerámiák és szilikátok, polimerek és műanyagok) szerkezetével, tulajdonságaival, viselkedésével foglalkozó alaptudományokban szerzett ismereteik birtokában képesek a technológiák tervezésére, működtetésére, kutatási-fejlesztési feladatok ellátására. 2017. szeptemberétől az anyagmérnök mesterképzés (vegyipari technológia specializáción) duális formában is indul!

Megéri a Duális képzésre jelentkezni?

3908
 

Vincze Fanni Virág
– másodéves duális hallgató

„A lehető legjobb döntés volt a Műszaki Anyagtudományi Karon a járműipari öntész duális képzést választani. A Nemak Győr Alumíniumöntödében kiváló mérnököktől szerezhetünk gyakorlatot már az első félévtől. A már végzett mérnökök segítik az egyetemi tanulmányainkat, illetve fémipari alapismeretekkel is bővítik a tudásunkat, ami hagyományos képzésű gimnáziumból érkezve kifejezetten hasznos számomra. Ez a fajta képzés remek lehetőséget nyújt, hogy a diploma megszerzése után kellő tapasztalattal rendelkezzünk a karrierünk megalapozásához.”
 

(Forrás: Boon.hu)

4094
 

Sándor Balázs Zoltán
– elsőéves duális hallgató

„Örülök, hogy a duális képzést, valamint a képzés keretében ezt a kart és a Takatát választottam. A vállalatnál eltöltött idő lehetőséget ad arra, hogy a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható tudásra és tapasztalatra tegyek szert. Az elméleti ismeretek megszerzése mellett élvezem, hogy valódi problémákat kell megoldanom és van lehetőségem megismerni egy ipari cég mindennapjait.”
 

(Forrás: boon.hu)

 
4348
 

Kocsis Vivien
– elsőéves duális hallgató

„A duális képzést azért tartom fontosnak, mert az egyetemi tanulmányok mellett szakmai képzést is kapok: belelátok egy gyár valós működésébe, a termelési folyamataiba, a mérnökség munkájába, ami által én is folyamatosan fejlődök. Partner­vállalatként azért választottam a Modine Hungária Kft.–t – amely már 26 éve van jelen Mezőkövesden mint autóipari beszállító –, mivel itt a gyártás csúcstechnológiás gyártógépekkel folyik és az iskolai tanulmányaimat folyamatosan figyelembe veszik a céges gyakorlat tervezése során. Úgy vélem, a duális képzés segít nekem jobban megérteni, elmélyíteni az iskolában szerzett elméleti tudást valós ipari környezetben.”
 

(Forrás: boon.hu)