Duális Kohómérnök MSc

A képzésben részt vevő hallgatók a fémipari technológiák, a fémelőállítás, a fémhulladékok feldolgozása, a képlékenyalakítás és az öntészet korszerű ismereteit sajátítják el. A kohómérnök mesterfokú diplomások képesek a fémes alapanyagok és a fémtartalmú hulladékok felhasználásával fémeket és ötvözeteket előállítani, valamint a felhasználó ipar által előírt tulajdonságú, alakú és méretű termékké feldolgozni. 2018. szeptemberétől a kohómérnöki MSc képzés duális formában is indul az alábbi specializációkon.

Választható Kohómérnök MSc specializációk és szerződött duális partnerek

Vállalatokhoz jelentkezni az egyes specializációkon belül, az adott vállalatot kiválasztva lehet!

Célunk olyan mérnökök képzése, akik természettudományos, anyagszerkezeti és technológiai ismeretekkel rendelkeznek, és alkalmasak az anyagokban lezajló folyamatok értelmezésére, befolyásolására, az öntészeti technológiák működtetésére, fejlesztésére, a legújabb eredmények elsajátítására és adaptálására, kutatás- fejlesztési projektekben való közreműködésre, termelési folyamatok szervezésére és irányítására.

A specializáció duális kapcsolattartója:

Mende-Tokár Monika

E-mail: onteszdualis@uni-miskolc.hu

A szakirány hallgatói elsajátítják a képlékenyalakítás elméleti ismereteit, az egyes képlékenyalakító technológiai műveletek tervezéséhez, és az alakítógépek üzemtanához és működtetéséhez szükséges elméleti alapokat.

A specializáció duális kapcsolattartója:

Karacs Gábor

E-mail: femtandualis@uni-miskolc.hu

Adott funkcionális célra szolgáló, speciális ismereteket oktatunk, amelyek az alumíniumtól  az aranyig, számos fém és fémötvözet energiahatékony és környezettudatos újrahasznosítását, kohászati újrafeldolgozását, továbbá a legfontosabb bevonó technológiákat, a vákuumtechnikai vékonyrétegképzéstől, a galvántechnikai úton fémekkel bevonáson keresztül, a különleges termikus szórástechnikákig, alkalmazásorientált módon tartalmazzák.

A specializáció duális kapcsolattartója:

Lassú Gábor

E-mail: feklassu@uni-miskolc.hu

Duális partnertvállalataink a szakon

Amennyiben még nem vagy egyik specializáció iránt sem elkötelezve, akkor nézd meg a partnereinket, és a szimpatikus cégek alapján válassz specializációt a képzésedhez!

Kapcsolat

MENDE-TOKÁR MONIKA

EMAIL: MONIKA.TOKAR@UNI-MISKOLC.HU

TELEFON: 0646/565 – 111 MELLÉK: 17-36