AnyagMÉRNÖK duális workshop!

Az anyagmérnöki tudományok, valamint a duális képzésben rejlő lehetőségek iránt érdeklődő, továbbtanulás előtt álló fiatalok és családtagjaik számára a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara 2017. április 24-én 10:00 órai kezdettel megnyitja kapuit, és egy interaktív ANYAGMÉRNÖK DUÁLIS WORKSHOP keretében bemutatkozik számukra.

Rendezvényünkön kötetlen formában, laborbemutatókon keresztül ismerkedhetnek meg képzésünkkel és a duális partnervállalatainkkal a Karunk iránt érdeklődő fiatalok.

A rendezvényen való részvételi szándékot az ITT található online regisztrációval kérjük jelezni.

Jelentkezési határidő az ANYAGMÉRNÖK DUÁLIS WORKSHOPRA: 2017. április 21.

ELŐZETES PROGRAM:

09:00 – 09:50  – – – Regisztráció (közben ismerkedési lehetőség duális partner vállalatokkal)

10:00 – 11:10  – – – A specializációk bemutatkozó előadásai

11:10 – 12:10  – – – Ismerkedés a duális partnervállalatokkal

12:10 – 13:30  – – – Specializációk laborbemutatói

Tisztelettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt! Érdeklődni a makdekani@uni-miskolc.hu címen lehet.

1525

A duális képzés egy olyan újszerű felsőoktatási képzési forma, amely során megvalósulhat az álláskeresők számára eddig teljesíthetetlennek tűnő kritérium:

” Friss diploma, több éves szakmai gyakorlattal!”

A duális képzés során Magyarország innovatívan gondolkodó kis-, közép- és nagyvállalatai, valamint a legfelkészültebb egyetemek működnek együtt annak érdekében, hogy a munkaerőpiacon azonnal hasznosítható tudással rendelkező fiatalok jelenhessenek meg. A hallgatók a gyakorlati képzést biztosító vállalatokkal munkaszerződést kötnek, munkájukért az év mind a 12 hónapjában (akkor is, amikor az iskolapadban ülnek) jövedelmet kapnak.

Duális képzés során a hallgató az elméleti tudást az egyetem falai között szerzi meg (26 hét/év), de a gyakorlati ismereteire valós munkakörnyezetben, valós problémákat megoldva tesz szert (22 hét/év). Duális képzést egy cégnél folytathatsz tanulmányaid során, hozzájuk a felvételi eljárás keretében kerülhetsz be (a vállalatot nem kell külön jelölni a továbbtanulási jelentkezéskor).
1090

A duális képzés hatalmas esély a hallgatónak!

• Kiváló kereseti lehetőség! A vállalattól minden hónapban jövedelemben részesülsz, és a tanév során tanulmányi ösztöndíjat is kaphatsz!

• Gyakorlatorientált képzés! Csak olyan ismereteket kell elsajátítanod, melyeket használni is fogsz!

• Piacképes tudás! A legjobb elméleti és gyakorlati szakemberektől tanulhatsz!

• Biztos elhelyezkedés! Már diákként is dolgozol, a diplomával zsebedben pedig még értékesebb leszel! (Nem vagy köteles ugyanazon vállalatnál elhelyezkedni a végzést követően!)

• Karrierépítési lehetőség! Tanulmányaid alatt is bizonyíthatsz a munkádban, hogy érdemes vagy a vállalati ranglétrán előre haladni!

A duális képzés megéri a
vállalatnak!

 

• A vállalatok saját maguk képzik három és fél éven keresztül a saját szakember utánpótlásukat.

• Azonnal használható tudású szakemberek végeznek, akik diplomájuk átvétele után, a környezetet jól ismerve, hatékonyan tudnak bekapcsolódni a vállalati tevékenységekbe.

• A vállalatok tevékeny részesei lehetnek az adott szakirányos anyagmérnök képzés tantervének alakításában a megfelelő kompetenciák megszerzése érdekében.

JELENTKEZÉSTŐL A GYAKORLATIG

  1. Jelentkezz egy (vagy több), Neked tetsző, a képzésben résztvevő vállalathoz
  2. Felelj meg a vállalatnál a felvételi elbeszélgetésen
  3. Jelentkezz BSc képzésre a Műszaki Anyagtudományi Karra
  4. Vegyenek fel az egyetemre, anyagmérnök alapszakra
  5. Munkaszerződés megkötése a vállalattal, ahol duális képzésben veszel részt
  6. Szorgalmi időszakokban (IX-XI. és II-V. hó) az egyetemen órákra jársz
  7. A vállalati szakaszokban (XII-I., VI-VII. hó) a vállalatnál tevékenykedsz, az egyetemen pedig vizsgázol. Figyelem, van 20 nap SZABADSÁGOD!

939

Duális formában az alábbi specializációk indulnak:

Jelentkezni az egyes specializációk partnervállalataihoz a következő linkeken, vagy az alábbi e-mail címekre küldött e-mailben lehet. A jelentkezéseket továbbítjuk a partnervállalatoknak, és a cégek fognak keresni Titeket felvételi elbeszélgetés időpontjának egyeztetése céljából.

 

– Járműipari öntészet cégei: www.metont.uni-miskolc.hu/dualis, vagy onteszdualis@uni-miskolc.hu (Email: ontdual@gmail.com)

– Hőkezelés és képlékenyalakítás cégei: www.matsci.uni-miskolc.hu/dualis, vagy femtandualis@uni-miskolc.hu (Kapcsolattartó: Karacs Gábor, Email: gkaracs@gmail.com)

– Fémtechnológia cégeihez: metont@uni-miskolc.hu  (Kapcsolattartó: Lassú Gábor, Email: feklassu@uni-miskolc.hu)

– Polimertechnológia cégeihez: kpi@uni-miskolc.hu  (Kapcsolattartó: Dr. Zsoldos Gabriella, Email: femzsgab@uni-miskolc.hu)

– Vegyipari technológia cégeihez: kemadmin@uni-miskolc.hu  (Kapcsolattartó: Dr. Zsolt Fejes, Email: zsolt.fejes@gmail.com)

– Szilikáttechnológia cégei: kpi@uni-miskolc.hu  (Kapcsolattartó: Dr. Géber Róbert, Email: femgeber@uni.miskolc.hu)

– Metallurgia és Képlékenyalakítás cégei: metont@uni-miskolc.hu (Kapcsolattartó: Lassú Gábor, Email: feklassu@uni-miskolc.hu)

 

Jelentkezz az első felvételi körben 2018. január 12-ig a partnervállalatainkhoz duális anyagmérnök képzésre!

 

A duális partnervállalataink listája

Kapcsolódó dokumentumok: