A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara negyedik évfolyamán indítja DUÁLIS KÉPZÉSÉT, országos lefedettségű partnerhálózatával. A 2019/20-as tanévben 8 partnervállalat 10 elsőéves anyagmérnököt és 4 elsőéves vegyészmérnököt vett fel duális képzésre. A duális képzésre felvételt nyert hallgatók 2019. szeptember 6-án 12:30 kezdettel, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának Káldor Mihály-termében ünnepélyes keretek között írták alá szerződéseiket a számukra gyakorlati jártasságot biztosító duális képző vállalatokkal. Az ünnepségen Prof Dr. Palotás Árpád Bence, a kar dékánja, Kiss László, a Kiss Cégcsoport tulajdonosa, Dr. Jakab Nóra, a Miskolci Egyetem oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettese és Dr. Mende Tamás tanulmányi- és beiskolázási dékánhelyettes köszöntötte a hallgatókat, valamint a vállalatok képviselőit.
 

Az első éves hallgatókkal szerződést kötő partnervállalatok:

Anyagmérnöki BSc képzés:

BorsodChem Zrt., Kazincbarcika
Joyson Safety Systems Hungary Kft., Miskolc
NEMAK Győr Alumíniumöntöde Kft., Győr
Ongropack Kft., Kazincbarcika
PrecCast Öntödei Kft., Sátoraljaújhely
Sicta Kft., Felsőzsolca

Vegyészmérnöki BSc képzés

DYNEA Hungary Kft., Kazincbarcika
Kischemicals Kft., Sajóbábony
Ongropack Kft., Kazincbarcika

A Műszaki Anyagtudományi Kar vezetése évek óta törekszik a gyakorlatorientált, minőségi képzés biztosítására, amelynek köszönhetően a Karon végzett mérnökök keresettek a munkaerőpiacon, a kibocsátott diplomának értéke és hitele van az iparvállalatok körében.

A Miskolc TV összeállítása a Duális szerződés aláíró ünnepségről az alábbi linken keresztül tekinthető meg.

Minap.hu . – Újabb hallgatók kapcsolódtak be a duális képzésbe.

 

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara negyedik évfolyamán indítja DUÁLIS KÉPZÉSÉT, országos lefedettségű partnerhálózatával. A 2019/20-as tanévben 8 partnervállalat 10 elsőéves anyagmérnököt […]

Fotógaléria